Prolog

Jag älskar den här staden av hela mitt hjärta. Den är mitt andra hem i världen. Jag kan promenera omkring i Buenos Aires i timmar, åka buss, sitta på caféer, gå på museum och jag vill aldrig åka härifrån, även om vissa saker kan irritera mig till döds, men det är liksom en del av romansen.

Jag kom hit i februari 2002, bara två månader efter att ekonomin hade brutit samman för jag ville studera den deltagande demokrati som hade vuxit fram i krisens spår. Jag skulle vara här i 10 dagar men jag blev kvar i månader. Det blev ett kapital om Argentina i min bok ”Deltagande demokrati” (Agora 2003) men sen dess har jag återvänt hit så ofta jag kunnat.

Jag bodde här med man och barn i åtta månader 2012 och nu våren 2015 är vi tillbaka för en sejour på fem månader med andra sonen. Det här är min guide till dom saker jag tycker om, en blandning av kända och okända ställen som jag önskar ni får uppleva.

Ladda ner guiden här Buenos Aires